Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser świąteczny z ciasta francuskiego z jabłkiem.
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 197
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 216
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 197
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 216
Składniki
Ciasto francuskie podziel na prostokątny. Jabłka obierz pokrój w plastry i wytnij gniazda za pomocą np. zakrętki od butelki. Na każdy kwadrat połóż plaster jabłka i posyp cynamonem.
Ciasto francuskie ponacinaj wkoło jabłka i co drugi pasek zawiń do środka jabłka, w środek włóż rodzynka . Posmaruj roztrzepanym jajkiem.
Wstaw do piekarnika w temperaturze 220 st. na około 15 minut.