Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na przyjęciu grillowym, nie samym mięskiem człowiek żyje. Kawusia jest niezbędna. A do niej ciasteczka. Dzisiaj maślane, owsiane z płatkami migdałów.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Na patelni uprażyć płatki owsiane. Do mąki dodać cukier, proszek do pieczenia , cukier waniliowy, aromat waniliowy. Wymieszać. Dodać płatki owsiane i masło . Rozetrzeć w palcach. Dodać 3 jajka i 1 żółtko
Zagnieść składniki w kulę i odstawić na 1/2 godziny.
Podzielić kulę ciasta na 4 części i partiami rozwałkować. A następnie wykrajać krążki. Przenieść na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować rozkłóconym białkiem i posypać płatkami migdałów.
Do piekarnika nagrzanego do 170 stopni włożyć ciasteczka i piec aż do momentu gdy staną się złociste. Około 15 minut. Mnie wyszło 60 sztuk herbatników.