Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jabłeczne muffinki"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20683
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5197
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20683
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5197
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 60
Składniki
ok. 50 minut
Rodzynki opłukać, osuszyć. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić na kawałeczki. Masę marcepanową pokroić w kosteczkę. Jajko ubić ze szczyptą soli, cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę.
Dolać śmietanę, olej oraz aromat migdałowy. W drugiej miseczce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać do niej jajka ubite z cukrem, śmietaną i olejem. Wrzucić kawałeczki jabłek, marcepan, rodzynki oraz posiekane migdały. Wymieszać łyżką.
Formę na muffinki wyłożyć papierowymi foremkami. Do każdego wgłębienia nałożyć porcję przygotowanego ciasta. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C.
Piec około 20 minut. Wystudzić. Przed podaniem muffinki udekorować plasterkami jabłek i posiekanymi migdałami.Źródło: Życie na gorąco