Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20686
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5198
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 61
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20686
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5198
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 61
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto na kruche.Włożyć do lodówki na 1 godz.W tym czasie obrać 1,5 kg jabłek, pokroić je w kostkę lub jak ktoś chce zetrzeć na tarce.Dodać cukru do smaku , aromat np. szarlotkowy, łyżkę mąki kartoflanej, 2 garstki rodzynek i wszystko wymieszać razem.Ciasto podzielić na dwie części, rozwałkowa . Jedną część ciasta położyć na dużej blasze , wyłożyć jabłka i przykryć drugą częścią.Piec w temp. 200st. około 75 minut.SMACZNEGO!!!!!!!!!!