Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 78
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 78
Składniki
Cukier, mąkę, kaszkę i proszek do pieczenia wymieszać ze sobą, podzielić na dwie części. Pierwszą część wysypać na blaszkę.
Margarynę, najlepiej prosto z lodówki (nawet lekko zmrożoną) kroić na cienkie plasterki i układać na wysypaną na blaszce pierwszą część sypkich składników.
Na margarynę wykładamy starte na tarce (na dużych oczkach) jabłka. Posypujemy je cynamonem.
Na to wsypujemy pozostałe składniki sypkie i znów przykrywamy je warstwą plasterków margaryny.
Pieczemy ok. 30-40 min (180-200 st.)
Najlepiej smakuje na ciepło z lodami waniliowymi i bitą śmietanką, ale na zimno bez dodatków też jest pyszne.