Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest łatwe, szybkie w wykonaniu, a przy tym bardzo smaczne. Serdecznie polecam nie tylko na zbliżające się Święta Bożego Narodzenia.
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 24
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 130
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 24
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 130
Składniki
Przygotować foremkę o wymiarach 24x24 cm. Wyłożyć ją papierem do pieczenia. Włączyć piekarnik na 180 st. C. Masło utrzeć mikserem z cukrem i cukrem waniliowym na jednolitą masę. Dodawać po jednym jajku i nadal ucierać. Dodać olej i ciągle ucierać. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodawać do masy w kilku partiach nadal ucierając. Połowę ciasta wylać do foremki. Wyłożyć na nie pokrojone i obrane z skórki jabłka. Oprószyć cynamonem. Na to resztę ciasta.
Piec 40-45 minut. Sprawdzać patyczkiem czy się upiekło. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.