Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jabłecznik pod śmietanką"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 57
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 277
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 57
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 277
Składniki
Jabłka upraż z cynamonem, cukrem i odrobiną wody. Do gorących wsyp galaretki. Wystudź.
Foremkę (23x28 cm) wyłóż pergaminem lub folią. Na dnie rozłóż 1/3 herbatników, wylej masę jabłkową i przykryj kolejną warstwą ciastek. Wstaw do lodówki.
Żelatynę rozpuść w odrobinie wrzątku, wystudź. Kremówkę ubij z cukrem pudrem, dodaj serek i na końcu żelatynę. Masę rozsmaruj na ciastkach. Resztę herbatników ułóż na wierzchu.
Czekoladę rozpuść z mlekiem w naczyniu umieszczonym nad parą. Polej nią ciasto. Schłodź (najlepiej około 12 godzin).Źródło: Chwila dla Ciebie