Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jabłecznik ucierany"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9298
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 222
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 503
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9298
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 222
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 503
Składniki
Masło utrzyj mikserem na puszysto. Powoli, małymi porcjami wsypuj cukier, cukier waniliowy, sól i skórkę cytrynową. Całość miksuj na średnich obrotach na gładko. Następnie wbij jajka (w minutowych odstępach).
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj porcjami do masy maślanej, następnie wlej mleko, cały czas ucierając. Jabłka obierz, pokrój w kosteczkę. Piekarnik rozgrzej do 180oC.
Ciasto wlej do natłuszczonej lub wyłożonej papierem do pieczenia formy. Piecz ok. 45 min, aż wbijany w ciasto patyczek będzie suchy. Ciepłe ciasto posyp cynamonem z cukrem pudrem.Źródło: Świat kobiety