Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jabłecznik ucierany z Polesia Lubelskiego"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 56
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5369
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 56
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5369
Składniki
W mikserze ucieraj parę minut jajka z cukrem. W misce wymieszaj mąki z proszkiem i dodaj je do jajek. Cały czas ucierając, dodaj masło oraz esencję waniliową. Dno formy z kominem wyłóż papierem do pieczenia, włóż wkładkę z kominem. Części bez papieru natłuść masłem. Wlej ciasto.
Jabłka obierz, pokrój w plasterki (bez łusek). Ułóż dookoła na cieście. Piecz w temp. 180oC przez 45 min. Gotowe ciasto posyp np. cukrem pudrem.Źródło: Świat kobiety