Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 36
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 202
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 36
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 202
Składniki
Ciasto kruche:1 1/2 szklanki mąki,19dkg margaryny,3 żółtka,cukier waniliowy,8 łyżek cukru pudru,1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia-z podanych skladnikow zagnieśc ciasto,rozwałkowac i przełożyc na blaszke o wymiarach 24/40. Ciasto orzechowe:1 szklanka mąki,19dkg margaryny,10dkg pokrojonych orzechów,4 jajka,8 łyżek cukru,1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.Margaryne utrzec z cukrem na puszystą mase,dodawac po jednym żółtku,dalej ucierac.Wsypac mąke,proszek do pieczenia i orzechy.Białka ubic na sztywną pianę,dodac do ciasta,delikatnie wymieszac. Na kruchym cieście rozsmarowac powidła,posypac orzechami i rodzynkami,następnie wyłożyc starte na grubtch oczkach jabłka.Przykryc ciastem orzechowym.Piec około 60 minut w temp.180C.Udekorowac polewą czekoladową.Smacznego!