Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, tanie i banalnie proste
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27446
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27446
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Składniki
z jabłek przygotować marmoladę na patelni ale wystarczy by jabłka lekko się rozpadły
mąkę, cukier, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia, margaryna i żółtka należy razem wymieszać
dodać śmietanę i zagnieść ciasto
wyłożyć na dużą posmarowaną i posypaną bułką tartą blachę
ciasto delikatnie posypać bułką tartą jeśli nasze jabłka są soczyste
przygotowujemy krem : białka ubijamy na sztywną pianę i powolutku dosypujemy cukier
powstałym kremem smarujemy jabłka
pieczemy 45-50 minut
temperatura piekarnika między 175 a 180 stopni