Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z budyniem i jabłkami. Ciasto kolorowe z kruszonką. Jabłecznik bardzo pyszny.
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 24
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 129
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 24
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 129
Składniki
ciasto-Masło zmiksować z cukrem, potem dodać po jajku. Przesiać mąkę z proszkiem i rękoma rozkruszyć na posypkę. Podzielić na połowę. Jedną odłożyć ,drugą zagnieść i wylepić blaszkę(30x40) wyłożoną papierem do pieczenia. Podpiec na zloty kolor w 200*ok.10-15 min.
Budynie rozmieszać ze szklanką mleka i ugotować w 1 l.mleka. Przestudzić od czasu do czasu mieszając. Wyłożyć kupkami,na podpieczony placek.
Jabłka podsmażyć z cukrem i cynamonem ok.10 min. Odsączyć na sitku.Albo surowe, odgnieść i rozsypać na budyniu.
Na górę rozsypać kruszonkę.
Piec ok.60 min. w 175*.Po upieczeniu i przestudzeniu, posypać cukrem pudrem.