Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto z jabłkami i budyniem polecam
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Składniki
Budyń ugotować na mleku z 2 łyżkami cukru .Z poddanych wyżej składników zagniatam kruche ciasto dziele je na dwie części jedna wykładam do blaszki wyłożonej papierem i wyklejam również boki blaszki
Jabłka obieram kroje w drobna kostkę wykładam na ciasto w blaszce na jabłka wylewam gorący budyń i na wierzch wykładam pozostała cześć ciasta rozwałkowaną na wielkość blachy placek piekę w 180 stopniach w nagrzanym wcześniej piekarniku na środkowej półce 50 minut ,po wyjęciu można posypać cukrem pudrem .Po dokładne wykonanie zapraszam na film życzę smacznego