Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik na zimno z dodatkiem orzeźwiającej mięty i bitą śmietaną na wierzchu.
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 103
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 624
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 103
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 624
Składniki
Galaretkę rozpuszczamy w 150 ml wrzącej wody. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do jabłek dodajemy galaretkę i posiekaną miętę. Mieszamy. Na dnie pucharków wykładamy biszkopty, a następnie jabłka z galaretką. Wstawiamy do lodówki, by całość stężała. Śmietankę ubijamy na sztywno i wykładamy na jabłka. Oprószamy lekko cynamonem.