Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jabłecznik z owsianą kruszonką"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 22
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 22
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
Żaroodporną formę 32 x 39 cm posmaruj odrobiną masła. Ciastka włóż do torebki foliowej i pokrusz je, ugniatając wałkiem. Okruszki wymieszaj z 150 g masła i 3 łyżkami mąki, zagnieć kruszonkę. Piekarnik rozgrzej do 175°C.
Pozostałe 175 g masła utrzyj z cukrem waniliowym, brązowym cukrem i szczyptą soli. Kiedy masa będzie puszysta, kolejno wbijaj jajka. Wymieszaj 500 g mąki z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Porcjami wsypuj do ucieranej masy. Dodaj 300 g musu jabłkowego. Starannie wymieszaj.
Ciasto rozsmaruj na spodzie formy. Przykryj resztą musu jabłkowego. Posyp kruszonką. Piecz 40 minut. W upalne dni możesz podawać jabłecznik z lodami waniliowymi.Źródło: Twój Styl