Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jabłecznik z różami z Mazur"
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 54
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2949
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 305
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 54
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2949
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 305
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Składniki
ciasta posiekaj i szybko zagnieć. Ciasto zawiń w folię i włóż do lodówki na godzinę. Następnie rozwałkuj, wyłóż dno oraz boki okrągłej formy (o średnicy ok. 26 cm). Podpiecz na złoto w 180°C i ostudź.
kremu utrzyj na gładko. Jabłka pokrój obieraczką (czyli nie usuwając skórki obierz je w pasy razem z miąższem). Skrop sokiem z cytryny. Na ciasto wyłóż krem. Na nim ułóż różyczki z pasków jabłek. Polej je stopionym masłem, oprósz cynamonem. Piecz ok. 20 min w 180°C (aż jabłuszka się nieco przypieką, a masa zezłoci).Źródło: Świat kobiety