Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 161
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 292
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1068
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 26
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1516
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 161
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 292
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1068
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 26
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1516
Składniki
Plasterki jabłka posypać 4 łyżkami cukru i pokropić alkoholem,odstawić.
Mąkę ,sól i proszek do pieczenia przesiać do miski,dodać łyżkę cukru.
Jajka roztrzepać z mlekiem i stopionym masłem,ubijając jajka powoli wsypywać mąkę,ubić na gładką masę.
Masło rozgrzać na patelni,wlać 1 łyżkę ciasta,natychmiast położyć na nim plasterek jabłka i polać go ciastem po wierzchu,z nstępnymi robić tak samo.
Smażyć z obydwu stron,aż będą rumiane.
Podawać posypane cukrem pudrem.