Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jabłka w cieście francuskim"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 970
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 970
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Składniki
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>
Jabłka obierz, przekrój na pół, usuń gniazda nasienne. Połówki jabłek ponacinaj. Ciasto francuskie rozwiń. Rozłóż połówki jabłek. Nożem wytnij wokół każdego jabłka jego kształt wraz z ogonkiem i listkiem. Jabłka zdejmij, ciastka ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, posmaruj roztrzepanym białkiem. Ponownie ułóż połówki jabłek, posyp cukrem oraz cynamonem. Piecz 15-20 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie