Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jabłka w cieście z lukrem"
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 187
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 169
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1417
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 187
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 169
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1417
Składniki
Sposób przyrządzenia: Mąkę zagnieć z margaryną, proszkiem do pieczenia, serkiem i cukrem pudrem. Wstaw na pół godziny do lodówki.
Jabłka obierz, pokrój na połówki lub ćwiartki, wydrąż gniazda nasienne.
Ciasto rozwałkuj. Połowę ułóż w wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Ułóż jabłka (mogą być też gruszki), przykryj drugim ciastem.
Piecz 40 minut w 180°C. 4 Lukier: utrzyj, polukruj gorące ciasto.
<strong>Czas przygotowania: 65 min</strong>
<strong>Ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,20 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie