Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser z jabłkami.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Ze wszystkich składników zagnieść ciasto (mąka, masło, 3 żółtka, 1 jajko całe, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy). Jabłka obrać ze skórki, wydrążyć gniazda nasienne. Ciasto podzielić na dwie części. Każdą część osobno rozwałkować na cienki kwadrat. Przeciąć na 4 mniejsze kwadraty. Na każdym położyć jabłko, do otworu w jabłku włożyć łyżeczkę dżemu. Jabłko owinąć ciastem (złożyć jak kopertę). Jabłka w cieście ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować białkiem. Piec ok. 30 minut w temp. 200°C. Po przestudzeniu posypać cukrem pudrem.