Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 157
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 18
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 117
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 157
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 18
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 117
Składniki
Owoce umyć, obrać a następnie wydrążyć z nich gniazda. Gotowa owoce układamy na kawałkach ciasta francuskiego (kawałki ciasta powinny mieć wymiary ok. 20 na 20 cm). Do powstałych z wydrążonych gniazd „otworków” wsypujemy bakalie wymieszane z cukrem waniliowym. Następnie posypujemy (ja robię to dość obficie) owoce cynamonem i polewamy miodem. Dalej z ciasta robimy „koszyczki” i łączymy jego rogi w taki sposób, aby powstał koszyczek. Ciasto smarujemy żółteczkiem i wstawiamy do piekarnika na 15 minut.