Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pychotka
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1013
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1146
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11693
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1013
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1146
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11693
Składniki
Jajka ubić mikserem ze szklanką cukru. 2. Przesianą mąkę połączoną z sodą, proszkiem i cynamonem dodawać powoli do jajek ubitych z cukrem. Miksować na wolnych obrotach. 3. Na koniec dodać pokrojone w kostkę jabłka, olej, orzechy oraz migdały. Wymieszać łyżką. 4. Ciasto przelać do natłuszczonej tortownicy, piec w 180 stopniach ok. 50 minut. 5. Ciasto zawsze się udaje, pięknie pachnie podczas pieczenia. Najbardziej lubię na ciepło, z filiżanką herbaty cynamonowej.