Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jagodowy torcik"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 26
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 26
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 79
Składniki
Biszkopciki pokrusz. Dodaj miękkie masło. Starannie zagnieć gładką masę. Wylep nią spód tortownicy. Odstaw do lodówki na około godzinę, aby masa dobrze stężała.
W misce utrzyj 25 dag zmielonego białego sera z 25 dag mascarpone. Dodaj 5 dag cukru pudru i 70 ml kremówki. Zmiksuj . 4 płatki żelatyny namocz w odrobinie letniej wody, podgrzej. Mieszaj, aż żelatyna się rozpuści. Połącz z masą serową. Dodaj 30 dag jagód.
Połącz kolejne 25 dag twarogu i mascarpone, 5 dag cukru i 70 ml kremówki. Rozpuść 3 płatki żelatyny. Wlej do masy, dodaj 10 dag jagód.
Utrzyj resztę twarogu, mascarpone, cukru i kremówki. Dodaj pozostałą rozpuszczoną żelatynę. Na spodzie rozłóż ciemną masę, potem średnią i jasną. Zastudź, ozdób resztą jagód.
czas ok. 120 min; porcja – 490 kcal, cena 3 złŹródło: Świat kobiety