Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne jagodzianki z lukrem jagodowym lub z kruszonka!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 56
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 264
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5416
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 56
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 264
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5416
Składniki
drozdze rozrabiamy z cukrem dodajemy troche mleka.Mieszamy i dodajemy do maki.Odstawiamy pod przykryciem na 10min. Dodajemy jajko,reszte cukru i mleka.Ugniatamy w mikserze i dodajemy roztopione ,przestudzone maslo.Ciasto zostawiamy pod przykryciem na ok. godziny pod przykryciem. Nastepnie dzielimy na 16 czesci i przykrywamy sciereczaka. Farsz jagodowy: 400g jagód dodajemy cukieri skrobie,mieszamy. Ciasto rozciagamy palcami dodajemy farsz i zlepiamy jak pierogi. Piekarnik zalanczamy na 180stopni góra-dól na blaszcze ukladamy jagodzianki i smarujemy zóltkiem z mlekiem i pieczemy przezok.20 min. Jagodzianki z kruszonka posypujemy i wkladamy do piekarnika. Jagodzianki z lukrem lukrujemy po wystygnieciu.
Kruszonka: Wszystkie skladniki zagniatamy i posypujemy jagodzianki. SMACZNEGO!