Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jesienna tarta z jabłkami"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 41
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 41
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Składniki
Mąkę przesiej do miski i połącz z posiekanym masłem, solą i cukrem. Utrzyj z żółtkiem. Zawiń ciasto w folię spożywczą i włóż do lodówki na pół godziny.
Formę do tarty wysmaruj masłem, wylep ciastem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz około 15 minut.
Pokrojone w plastry jabłka rozłóż na cieście.
Zalej masą z roztrzepanych jajek, połączonych z kremówką i cukrem.
Ponownie wstaw do piekarnika na kwadrans. Gotową posyp cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 50 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 250. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax