Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jeżynowe roladki"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 21
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 21
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Stopniowo dodawaj po łyżce cukru i kolejne żółtka. Wsyp obie mąki i delikatnie wymieszaj. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, wylej masę, wyrównaj. Piecz około 15 minut w 180oC.
Rozłóż czystą, lnianą ścierkę, posyp ją cukrem pudrem. Wyłóż na nią gorący biszkopt, odwracając go do góry dnem. Wraz ze ścierką zwiń go szybko wzdłuż dłuższego boku i odłóż na 30 minut.
Ubij śmietanę, pod koniec dodaj przesiany cukier puder, wymieszaj z jeżynami. Roladę rozwiń, posmaruj śmietaną, zwiń ponownie. Wierzch i boki posmaruj śmietaną. Schładzaj godzinę.
CZAS: 90 min. (bez chłodzenia)Źródło: Dobry Tydzień