Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 510
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 122
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14674
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 50
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 76
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 510
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 122
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14674
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 50
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 76
Składniki
Ciasto: Białka ubić z cukrem. Dodać żółtka wymieszane z wodą, na końcu wsypać mąki wymieszane z kawą i proszkiem do pieczenia. Upiec w tortownicy o średnicy 22 cm ok. 20 minut. Masa śmietanowa: Śmietankę ubijamy na sztywno. Jeżyny myjemy i miksujemy. Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wrzątku, studzimy i gdy będzie zaczynać tężeć mieszamy ze śmietanką. Na końcu dodajemy jeżyny i mieszamy łyżką.
Masa brzoskwiniowa: Dżem miksujemy. Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wrzątku, studzimy i ziną wlewamy do dżemu odkładamy do lekkiego tężenia. Galaretka kawowa: We wrzątku rozpuszczamy kawę, żelatynę i słodzimy. Odkładamy. Przełożenie: Ciasto- masa śmietankowa- delicje- tężejąca masa brzoskwiniowa- galaretka kawowa