Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kajmakowa delicja"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Żółtka mieszam w miseczce z proszkiem i octem. Białka ubijam na sztywną pianę, dodaję cukier i masę z żółtek, a na końcu mąkę wymieszaną z kakao. Ciasto wylewam na blaszkę, piekę 20-25 min w 180°C. Ostudzony biszkopt nasączam kawą wymieszaną z alkoholem.
Krem: miękkie masło ucieram, dodając powoli masę kajmakową. Biszkopt smaruję najpierw warstwą kremu, a następnie układam osączone wiśnie i biszkopty nasączone w kawie.
Zalewam tężejącą galaretką. Odstawiam do zastygnięcia.
30 min • Porcja 320 kcal • Koszt porcji ok. 2,40 zł • Przepis na 20 porcji
<strong>Anna Bratek z Opola</strong>Źródło: Kobieta i życie