Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kajmakowe ciasteczka z czekoladą to świetna propozycja dla dzieci. Polecam wypróbowanie przepisu. Smacznego ;)
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 67
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1225
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 295
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 67
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1225
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 295
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia.
Dodajemy pozostałe składniki i szybko zagniatamy ciasto. Czekoladę kroimy w drobną kosteczkę.
Dodajemy do ciasta i zagniatamy.
Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczamy. Wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)