Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasteczka kakaowe z kształcie księżyca. Odpowiednio słodkie, mega kruche i bardzo smaczne. Polecam.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 126
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 192
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 71
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 147
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 126
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 192
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 71
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 147
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier. Dodajemy jajka i masło. Zagniatamy ciasto. Następnie wsypujemy kakao i ponownie zagniatamy. Ciasto owijamy w folię spożywczą i chłodzimy w lodówce około godzimy. Następnie z ciasta formujemy wałek grubości około 1 cm i kroimy na szerokość około 5-6 cm. Wałeczki zwijamy tak aby powstały księżyce. Księżyce układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 15-20 minut w 180 stopniach w nagrzanym piekarniku. Ciasteczka jeszcze ciepłe obtaczamy w cukrze pudrze. Smacznego ;)