Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na pożywne, smakowite i mocno kakaowe ciasteczka owsiane z dodatkiem siemienia lnianego. Ciasteczka są świetną energetyczną przekąską, ale idealnie sprawdzą się także jako dodatek do popołudniowej kawy :)
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4782
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 40
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 31860
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4782
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 40
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 31860
Składniki
Do miski dodajemy płatki owsiane, mąkę pszenną pełnoziarnistą, szczyptę soli i siemię lniane - mieszamy wszystkie suche składniki.
Masło rozpuszczamy w rondelku i dodajemy do niego cukier, mleko, kakao oraz aromat migdałowy - wszystko dokładnie mieszamy i studzimy. Gdy zawartość lekko ostygnie dodajemy do niej 2 jajka i ponownie mieszamy. Następnie łączymy mokrą masę z suchymi składnikami z miski.
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wykładamy za pomocą łyżeczki porcje masy z zachowaniem odpowiednich odstępów.
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wykładamy za pomocą łyżeczki porcje masy z zachowaniem odpowiednich odstępów.
Ostudzone ciasteczka przechowujemy w metalowej puszce. Życzę smacznego! :)