Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i szybkie ciasteczka
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 587
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 137
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 145
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 106
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 587
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 137
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 145
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 106
Składniki
Składniki na ciasto dajemy do miski,dodajemy rozpuszczone i przestudzone masło,zagniatamy gładkie ciasto.
Z ciasta formujemy około 18-20 kulek,obtaczamy je w zmielonych orzechach i robimy palcem dziurkę jak w kluskach śląskich. Takie ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 15 minut w temp 180 stopni
Ciasteczka studzimy. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i wyciskamy ją szprycą do dziurek w ciasteczkach. Całość posypujemy resztą orzechów. Przechowujemy w lodówce