Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kardamonowy jabłecznik"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1742
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1742
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Składniki
Ciasto: margarynę stop, ostudź. Obie przesiane mąki wymieszaj z cukrami, proszkiem do pieczenia i solą. Dodaj jajka i margarynę, wyrób. Uformuj kulę, włóż na godzinę do lodówki.
Masa: mus jabłkowy wymieszaj z mąką ziemniaczaną i przyprawami. 3 Połową ciasta wylep blachę (23 na 33 cm). Posyp bułką tartą. Włóż masę, wyrównaj. Przykryj resztą ciasta. Piecz godzinę w temp. 180°C .
Czas przygotowania 90 min, ilość porcji 10, cena za porcję,1,30 złŹródło: Chwila dla Ciebie