Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karmelowe tosty z bananem i kardamonem"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Składniki
W średnim garnku połącz śmietanę, cukier, masło i sól. Zagotuj w małym garnku, aż cukier się rozpuści, 3-4 minuty. Sos powinien zrobić się klarowny. Zestaw z ognia.
Na patelni rozgrzej dodatkową porcję masła i wrzuć kawałki ciasta. Podsmażaj z każdej strony 1-2 minuty, aż ciasto stanie się złociste.
Wyłóż na talerzyk kawałek ciasta, ułóż na nim plasterki banana, polej sosem i przykryj drugim kawałkiem ciasta. Posyp orzechami, kardamonem i całość polej sosem.
jeśli deser wydaje ci się zbyt słodki, podaj go z gęstą śmietaną. Niezrównany!Źródło: Olivia