Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Karmelowiec z marchewką"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 33
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 33
Składniki
4–6 dni wcześniej; Porcja: 310 kcal; Cena porcji: ok. 1 zł.
Stop i lekko zrumień 2 łyżki cukru, karmel zalej 3 łyżkami wody, wymieszaj. Marchewki obierz, drobno zetrzyj. Jajka rozbij. Oddziel żółtka od białek. Masło utrzyj z pozostałym cukrem i żółtkami na białą puszystą masę.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika. Porcjami dosyp do ucieranej masy. Pod koniec dodaj marchew i karmel. Białka ubij. Pianę z białek połącz z ciastem. Foremkę wyłóż pergaminem, Napełnij ciastem. Piecz 70 minut w temp. 180°C.
Piernik owiń w ściereczkę i odłóż na 4–6 dni. Potem rozetnij go na 3 placki. Krem przygotuj wg przepisu. Wymieszaj z posiekanymi pistacjami. Przełóż placki. Udekoruj wg uznania.Źródło: Naj