Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Karp smażony"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Składniki
Karpia spraw, umyj, zeskrob łus ki. Odetnij głowę (głowę można użyć do ugotowania wywaru na barszczyk). Karpia włóż do miski, zalej mlekiem, odstaw w chłodne miejsce na kilka godzin.
Karpia dokładnie umyj, pokrój na dzwonka. Z cytryny wyciśnij sok, zetrzyj skórkę. Dzwonka obficie skrop sokiem z cytryny i oliwą, posyp skórką z cytryny. Odstaw na kilka godzin.
Kilka łyżek mąki wymieszaj ze szczyptą soli i pieprzu. Jajka roztrzep. Ryby panieruj w mące, jajku i bułce tartej. Usmaż na oleju na złoty kolor z obu stron.Źródło: Chwila dla Ciebie