Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Karp w cieście"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 362
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 103
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 50
Polecam.
Odsłon: 64
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 362
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 103
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 50
Polecam.
Odsłon: 64
Składniki
Karpia starannie umyj, osusz papierowym ręcznikiem. 2 cebule pokrój w talarki. Z cytryny wyciśnij sok. Rybę skrop sokiem z cytryny, obłóż krąż- kami cebuli (w środku i z wierzchu). Włóż do lodówki na całą noc.
Pozostałą cebulę drobno posiekaj. Pieczarki umyj, osusz, pokrój w małą kostkę. Zeszklij cebulę na maśle. Dodaj do niej pieczarki i, mieszając, smaż aż odparuje cały powstały płyn. Gdy pieczarki z cebulą wystygną, przełóż do miski, dodaj jajko, bułkę tartą i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Z karpia usuń krążki cebuli. Środek ryby wypełnij farszem, brzegi zepnij wykałaczkami. Włóż do lodówki.
Do przesianej mąki dodaj 1 łyżeczkę soli, olej oraz 350 ml wody. Zagnieć jednolite ciasto. Podziel na dwie części, każdą rozwałkuj na prostokąt. Na pierwszym kawałku ułóż rybę, przykryj drugim kawałkiem ciasta. Dociskając widelcem, zlep dokładnie boki ciasta i uformuj kształt ryby. Wierzch posmaruj rozmąconym jajkiem. Rybę przełóż do natłuszczonej formy. Piecz 30-40 min w temp. 200°C.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut. Porcja: 950 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie