Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na kolejne ciacho które zaskoczy na gościnnym stole.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 358
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14753
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 356
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 358
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14753
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 356
Składniki
500 ml mleka przelać do rondelka, dodać cukier- zagotować. Do reszty mleka dodać budynie oraz mąkę - wymieszać i wlać do gotującego się mleka. Gotować ciągle mieszając do momentu, aż budyń zgęstnieje. Masę budyniową przestudzić.
Miękkie masło utrzeć na puch, następnie dodawać po jednej łyżce przestudzonego budyniu- zmiksować na gładki krem.
Dno tortownicy ( średnica 20cm) wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie wyłożyć polowe groszku ptysiowego - 80g
Na groszek wyłożyć krem budyniowy, a następnie pozostały groszek. Karpatkę schłodzić w lodowce - najlepiej przez całą noc. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.