Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karpatka na krakersach"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 269
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 42
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 269
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 42
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Składniki
40 min • Porcja 330 kcal • Koszt porcji 1,50 zł • Przepis na 12 porcji
<strong>Marzenna Przeorska z Warszawy</strong>
Gotuję na mleku gęsty budyń (z obu opakowań), dodaję do niego cukry zwykły i wanilinowy. Studzę go. Następnie miksuję masło i ostrożnie łączę je z budyniem.
Robię polewę: rozpuszczam margarynę z wodą, kakao (i ew. cukrem). Dobrze mieszam, uważając, by jej nie zagotować.
Na dnie blaszki (moja ma 29 x 24 cm) układam warstwę krakersów, na nich rozprowadzam połowę kremu karpatkowego i przykrywam resztą krakersów.
Na wierzchu rozkładam resztę kremu i dekoruję strużkami polewy kakaowej.Źródło: Kobieta i życie