Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka w cieście francuski to smaczny deser do popołudniowej kawki. Ciasto francuskie jest bardzo smaczne i lubiane z różnymi dodatkami, a z jabłkami jest przepyszne.
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 95
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 46
Polecam.
Odsłon: 58
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 95
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 46
Polecam.
Odsłon: 58
Składniki
Nadzienie z jabłek do ciasta francuskiego; Twarde kwaskowe jabłka obrać pozbyć się gniazd nasiennych następnie pokroić w cienkie słupki włożyć do miski. Do jabłek dodać 4 - 5 kropli aromatu cytrynowego i rumowego, (smak według uznania). Dodać rodzynki i wymieszać. Ciasto francuskie rozwinąć. Na cieście rozłożyć mieszankę jabłek z rodzynkami posypać cukrem z dodatkiem z cukru waniliowego oraz posiekanymi migdałami, skórką pomarańczową i cytrynową, oprószyć mielonym cynamonem. Brzegi ciasta zwinąć do środka, ciasto zrolować, końce ciasta pozlepiać. Ciasto ponacinać i posmarować rozmąconym żółtkiem. Piec około 40 -45 min. w temperaturze do 180 stopni. Rada; W razie potrzeby ciasto z góry nakryć folią aluminiową.