Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kawowe bezy"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2102
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 953
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 199
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20961
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2102
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 953
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 199
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20961
Składniki
Białka ubij na sztywno z octem, dodając stopniowo cukier i mąkę ziemniaczaną. Masę włóż do rękawa cukierniczego, wyciśnij bezy na papier do pieczenia. Piecz 30 minut w 110°C, potem 2 i pół godziny w 90°C. Ostudź w wyłączonym piekarniku.
Krem: jajka ubij z cukrem na parze. Zdejmij z gazu, ubijaj, aż masa ostygnie. Masło utrzyj, dodając masę. Kawę zalej 4-5 łyżkami wrzątku, zaparz. Ostudź, fusy dodaj do kremu, wymieszaj. Kremem przełóż bezy. Udekoruj np. stopioną czekoladą.Źródło: Chwila dla Ciebie