Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ciasteczka kawowe, szybkie w przygotowaniu. Z porcji wychodzi ok. 30szt. Przepis zaczerpnięty z blogu "Moje wypieki".
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 303
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 15
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 303
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 15
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Składniki
Mąkę wysypać na stolnicę, wkroić margarynę, dodać cukier, proszek do pieczenia, jajko i kawę rozpuszczalną (kawy nie rozpuszczać tylko wsypać taką suchą). Całość zagnieść na jednolitą masę, rowałkować na grubość ok 4mm i foremką wykrawać księżyce. Piec 10-12 min. w temp. 175st. Po upieczeniu wystudzić na kratce takiej z piekarnika. Dowolnie udekorować (można posypać cukrem pudrem, polać polewą, lukrem lub pozostawić bez dodatków).