Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 53
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 93
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 276
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 53
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 93
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 276
Składniki
Masło utrzyj z białym cukrem. Do ucieranej masy kolejno wbij jajka, potem porcjami wsyp mąkę przesianą z proszkiem. Masę makową wymieszaj z kawą rozpuszczalną oraz likierem. Domieszaj brązowy cukier i migdały. Podłużną foremkę posmaruj tłuszczem. Oprósz mąką.
Na przemian ułóż w niej warstwy ciasta i masy makowej.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Piecz godzinę. Polewę stop według przepisu. Posmaruj nią ciasto. Posyp makiem oraz posiekanymi pralinkami.
ok. 90 minut, 1 porcja ok. 330 kcal.Źródło: Tina