Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kawowy murzynek"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1178
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 130
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1178
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 130
Składniki
Kawę rozpuść w 1/2 szklanki wody. W garnku roztop masło, wsyp cukier, kakao, wlej kawę, wymieszaj i odstaw masę do przestudzenia. Wbij żółtka, zmiksuj. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, przesiej do masy.
Białka ubij na sztywną pianę, delikatnie połącz z masą. Formę wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę. Piecz przez 45 minut w temp.180°C.
W garnku zagotuj śmietanę, wsyp kawę, dodaj czekoladę. Mieszaj, aż się rozpuści. Zestaw z ognia, przestudź, polej wystudzone ciasto.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień