Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie bitej śmietany i mleka zagęszczonego słodzonego wyszło bardzo fajnie. Do tego jeszcze kawa.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 138
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 169
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 908
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 138
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 169
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 908
Składniki
Do nasączenia biszkoptów rozrobić 1 łyżeczkę kawy w pół szklance wody. Biszkopty nasączyć w przestudzonej kawie i ułożyć na spodzie tortownicy. Schłodzoną śmietanę ubić, dodać do niej mleko z puszki i 2 łyżeczki kawy rozpuszczone w łyżce wody. Na koniec dodać żelatynę ( 3 łyżki żelatyny rozrobione w 9 łyżkach wody). Masę wylać na biszkopty i na nie położyć kolejną warstwę nasączonych biszkoptów. Czekoladę z łyżeczką kawy rozpuścić w kąpieli wodnej i polać wierzch ciasta. Schłodzić kilka godzin w lodówce. Dekoracja z wiosennych kwiatów.