Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kawowy stożek"
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 14
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 225
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8947
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 150
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 14
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 225
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8947
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 150
Składniki
Biszkopt: jajka z cukrem ubij na parze. Wsyp mąkę i proszek, lekko wymieszaj. Wylej na okrągłą blachę, piecz 30 min w 180°C. Ostudź, przekrój na 2-3 placki w zależności od pulchności. Nasącz kawą.
Masa: żółtka utrzyj z 5 łyżkami cukru pudru. Białka ubij na sztywno. Śmietanę ubij z 3/4 szklanki cukru pudru, mascarpone wymieszaj z resztą cukru pudru. Dodaj ubitą śmietanę, utarte żółtka i ubite białka, lekko zmiksuj.
Na blatach biszkoptowych układaj warstwami namoczone w kawie podłużne biszkopciki, smarując je masą (ułóż tak, by utworzył się „stożek”). Wierzch posmaruj masą lub polewą czekoladową. Schłodź.
Czas przygotowania: 70 min. Iość porcji: 16. Cena za porcję: 2,70 zł.
Przepis przysłała Anna Góralska z Jabłonowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie