Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 719
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 719
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Biszkopt:białka ubijamy z cukrem na sztywno,a następnie mieszamy z żółtkami i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Wlewamy do natłuszczonej formy (25x40cm). Pieczemy ok 40 minut w temp 180''C.
Pianka Kawowa:żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklanki wrzątku studzimy. Mleko mieszamy z kawą, zagotowujemy. Studzimy. Ubijamy ze śnieszkami i żelatyną.
Pianka śmietankowa:galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzątku, studzimy i odstawiamy. Kremówkę ubijamy z cukrem i mieszamy i mieszamy z z tężejącą galaretką.
Biszkopt przekrawamy na pół. jeden placek smarujemy kremem i pianką kawową. Przykrywamy drugim plackiem. Wierzch smarujemy pianką śmietankową. Posypujemy kakaem. Schładzamy.
SMACZNEGO:)