Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Keks to jedno z najprostszych w przygotowaniu ciast. Wystarczy utrzeć ze sobą wszystkie składniki, dodać ulubione orzechy, kandyzowane owoce i gotowe. Aby ciasto wyszło idealnie, bakalie przed dodaniem do ciasta wymieszaj z dwiema łyżkami mąki. Wówczas będziesz mieć pewność, że nie opadną na dno.
Keksówka 30 × 12 cm
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 49
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 45
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 49
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 45
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Składniki
Bakalie wymieszaj z dwiema łyżkami mąki.
Masło utrzyj z cukrem na gładką masę. Gdy cukier przestanie chrzęścić, cały czas mieszając, dodawaj po jednym żółtku.
Mąkę połącz z sodą oczyszczoną, partiami wsypuj do masła utartego z cukrem i żółtkami, całość dokładnie wymieszaj.
Białka ubij na sztywną pianę. Za pomocą sylikonowej szpatułki delikatnie połącz z masą. Następnie dorzuć bakalie obtoczone w mące i ponownie dokładnie wszystko ze sobą wymieszaj.
Keksówkę o wymiarach 30 × 12 cm wysmaruj masłem i oprósz od wewnątrz bułką tartą. Przelej ciasto i za pomocą łyżki wyrównaj wierzch.
Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez około 60 minut – do suchego patyczka.