Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam keksa mocno nafaszerowanego bakaliami. Keks z tego przepisu jest bardzo wilgotny i aromatyczny. Pomyslalam, ze moze byc fajnym pomyslem na babke wielkanocna. Przepis zaczerpniety z "moje wypieki"
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 187
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 169
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1418
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 187
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 169
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1418
Składniki
Make wymieszac z proszkiem do pieczenia i odstawic. Maslo utrzec z cukrem na puszysta mase, nastepnie dodawac zoltka jedno po drugim, oczywiscie mase dalej ucieramy. Dodajemy make z proszkiem i alkohol, mieszamy drewniana lyzka.
Ubijamy bialka na sztywna piane, polowe dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy, nastepnie dodajemy druga polowe piany, mieszamy i wsypujemy oproszone maka bakalie, calosc mieszamy. Forme na babke lub dwie keksowki smarujemy maslem i posypujemy bulka tarta. Wlewamy ciasto i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni pieca. Pieczemy ok 40 min do suchego patyczka.
Cukier puder mieszamy z odrobina soku z pomaranczy. Lukier powinien miec ciagnaca sie konsystencje. Lukier rozprowadzamy wierzchnia strona lyzki po jeszcze cieplym ciescie. Smacznego :) Przepraszam za brak polskich liter