Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Keks biszkoptowy"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 265
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 265
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Składniki
Bakalie namocz i odstaw. Jajka połącz z cukrem i utrzyj na puszystą masę. Dodawaj stopniowo po łyżce mąki cały czas miksując. Bakalie odsącz, migdały obierz ze skórek, wymieszaj z mąką.
Masę stopniowo połącz z bakaliami. Wymieszaj delikatnie, wylej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 45 minut w temperaturze 180° C. Wystudzone ciasto udekoruj suszonymi morelami, śliwkami i lukrem (z lukru zrób kratkę).
Czas: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień